apel-aner.dk

Nyheder

Apel-træf 2012

Tag med til Apel-træf 2012.


LØRDAG D. 4. AUGUST 2012
Mødetid: kl. 12.00, Sted: Beværterhuset


INVITATION


Download invitationen ved at trykke på linket foroven.
Invitationen ligger som pdf-fil og kan bl.a. læses af følgende gratis programmer:
Acrobat Reader eller Foxit Reader.


Apel-træf 2011

Sæt kryds i kalenderen for Apel-træf 2011.


LØRDAG D. 30. JULI 2011
Mødetid: kl. 13.00, Sted: Dehnshytten, Strandgaardsvej 30


INVITATION


Download invitationen ved at trykke på linket foroven.
Invitationen ligger som pdf-fil og kan bl.a. læses af følgende gratis programmer:
Acrobat Reader eller Foxit Reader.


Ny bog - "Fortællinger fra Vintersbølle"

I anledning af 10 års jubilæet for Lokalhistorisk Forening for Vintersbølle/Nyråd udkommer 28. august 2010 denne bog og koster 150,-kr.:

Fortællinger fra Vintersbølle

"Fortællinger fra Vintersbølle" er en samling fortællinger om hverdagslivet i Vintersbølle og Nyråd igennem tiderne. Der fortælles om Kalvehavebanen, der blev til Bakkebøllestien, om Børnesanatoriet der blev til Vintersbølle Strand, men også om Sommerpensionatet Søeholm og Nyråd Andelsmejeri. Herudover fortælles historien om Beværterhuset og om Lokahistorisk Forening for Vintersbølle/Nyråd.

Læs mere her.

Apel-træf 2010

Vi håber at se rigtig mange af jer til Apel-træf 2010.


LØRDAG D. 7. AUGUST 2010
Mødested: kl. 13.00, Gåsetårnet, Vordingborg

INVITATION


Download invitationen ved at trykke på linket foroven.
Invitationen ligger som pdf-fil og kan bl.a. læses af følgende gratis programmer:
Acrobat Reader eller Foxit Reader.


Beværterhuset i TV2

TV2 Øst besøgte d. 6. juli 2009 Beværterhuset i Vintersbølle skoven og gik den del af Vandreleden der hedder "Fra Vintersbølle strand til Farøbroerne - onsdag d. 22. juli". Vandreleden er en del af Vandrefestival 2009. På turen guider Anne-Marie Jacobsen, og der er blandt andet tøj at se på blegen. Indslagene bliver vist tirsdag den 4. august i nyhedsudsendelsen kl. 19.30 og onsdag d. 5. augsut i formiddagens magasinprogrammer mellem kl. 11.00 og 12.00.


Apel-træf 2009

Vi håber at se så mange af jer som muligt til Apel-træf 2009.


LØRDAG D. 8. AUGUST 2009
kl. 15.00, Beværterhuset

Vi anbefaler at mødes fra kl 14.00
ved Dehnshytten, Strandgaardsvej 30, Vordingborg.

INVITATION


Download invitationen ved at trykke på linket foroven.
Invitationen ligger som pdf-fil og kan bl.a. læses af følgende gratis programmer:
Acrobat Reader eller Foxit Reader.


Nyhedsbrev - Januar 2008

Det er tid til at se tilbage på 2007 og begivenheder der er Apel relateret.
Årets største begivenhed var klart årets Apel-træf, der med ca. 35 deltagere atter blev en succes. Selve træffet kan I læse mere om andetsteds på hjemmesiden. Samarbejdet bag hjemmeside og Apel-træf blev styrket i 2007, hvor Marianne Halliley indgik i gruppen med sine fine kompetencer indenfor historie og sprog. I arbejdet med information til databasen har flere bidraget, det takker vi for. Databasen indeholder pt. 316 personer, men der er stadig mange huller hist og her i slægtstræet, og informationer modtages gerne. Som en ny ting efterlyser vi også fotografier af personer og begivenheder. Der er sikkert mange der ligger inde med sådanne, og vi vil meget gerne have lov til at scanne dem ind.
Vi glæder os til at mødes igen, eller for første gang til Apel-Træf 2008. I ønskes alle et Godt Nytår!

Med venlig hilsen
apel-aner.dk


Nyt fra Slægtsdatabasen - 1. august 2007

Slægtsdatabasen indeholder nu 311 personer - vær med til at udvide den yderligere med de nyeste data fra din familie, også gerne rettelser og lignende.


Nyhedsbrev - Januar 2007

Året 2006 blev året, hvor det første Apel-træf fandt sted. Da Anne-Marie Jacobsen i sommeren 2005 inviterede en flok Apel-aner til Vintersbølle, vidste hun ikke, at det blev kimen til et decideret tilbagevendende Apel-træf. Hun fortæller selv, at det var interessen fra de fremmødte, der gav lysten til at afprøve idéen, samt muligheden for samarbejde med andre slægtsforskere. I et samarbejde mellem Anne Marie Jacobsen og Kasper Beck Hemmingsen samt med input fra andre tog idéen således fart og Apel-Træf 2006 blev til virkelighed. Det blev et sandt tilløbsstykke, og det åbnede muligheden for at gøre det til en tradition. Apel-træf 2006 blev som nævnt tilrettelagt i et samarbejde, og samarbejdet førte til etableringen af hjemmesiden www.apel-aner.dk - så lang, så godt!
Det helt store ved Apel-træf 2006 var, i hvert fald fra arrangørernes side, at invitationen blev gjort åben. Alle med relation til navnet Apel udgået fra Georg Andreas Apel var velkomne.
Det blev en dejlig dag, som det kan læses under menupunktet Apel-træf - og træffet gav fornyet energi til arrangørene for 2007.
I det forgangne år er der opstået gode kontakter både via Apel-træffet men også via folder og hjemmeside. Disse kontakter håber vi tilfører nye idéer og muligheder. I ønskes alle et Godt Nytår.

Med venlig hilsen
apel-aner.dk


Nyt fra Slægtsdatabasen - Oktober 2006

Slægtsdatabasen indeholder nu 259 personer - vær med til at udvide den yderligere med de nyeste data fra din familie.


En dag i slægtens fodspor - 22. juli 2006

Netop nu er Apel-træf 2006 vel overstået med cirka 45 deltager. Det er nu en tradition, at Apel-slægten mødes en gang om året til hyggeligt samvær, en vandretur et slægthistorisk sted omkring et tema og en god fortælling.

Gl. Øbjerggaard

Årets Apel-træf startede i Køng med besøg på Køng Museer. I strålende sol beså vi Gl. Øbjerggaard, Hospitalet og Spindeskolen. Vi fik også set Køng og omegn fra oven, da Apel-slægten besteg Køng kirketårn.
Dagen sluttede med kaffe og kage i Beværterhuset i Vintersbølle, mens nogen tog en rask lille skov og strand vandretur. Se billeder og læs mere under Apel-træf.


New Zealand

Julen er en dejlig tid, men julen 2005 blev noget helt særligt for Apel-slægten. To grene af slægten satte hinanden stævne et eksotisk sted - nemlig på New Zealand. Vores stamfader Georg Andreas Apel fik tre sønner og en datter. Hans ældste søn, Johan Peter Apel, fik seks børn, hvoraf de to mellemste, Jens Peter Apel og Ane Katrine Apel, i 1872 emigrerede til New Zealand med deres familier.
I 1999 drog Alice Apel Jacobsen med kæreste til New Zealand og fandt en del af efterslægten af disse to børnebørn af Georg Andreas Apel. I julen 2005 drog hun så atter afsted, denne gang med både forældre og søster.
Det er ganske sikkert og vist, at 2006 vil byde på mange spændende fortællinger fra denne tur. Læs denne dagbog fra familiens tur.